perjantai, 29 maaliskuun, 2024

Kuinka luot menun illanistujaisiin

Täytyy lukea

Olipa suunnitelmissasi sitten kunnon illalliskutsut tai vain rennot illanistujaiset, purtavien valitseminen on aina haasteellinen, mutta hauska tehtävä. Herkulliset ja mieleenpainuvat tarjottavat ja naposteltavat ovat onnistuneiden juhlien ja illanistujaisten rakennuspalikka.

Ennen alkupalojen ja naposteltavien valitsemista sinun olisi päätettävä, mikä on juhlien teema ja selvitettävä, millaisia allergioita vierailla on, millaisesta ruoasta he pitävät, ja mikä on budjettisi. Paljon sinulla on varaa käyttää tarjottaviin? Jos olet järkkäämässä esimerkiksi joulubileitä, olisi purtavien ja ruokien oltava jouluaiheisia, ja jos taas kyseessä on elokuvailta kaveriporukan kesken, sipsit, dipit ja karamellit sopivat hyvin tarjottaviksi.

Juhlien yksityiskohtien valmistelu

Ennen kuin voit tehdä suunnitelman bileissäsi tarjottavista purtavista, olisi sinun laskettava, kuinka monta vierasta juhliisi tai illanistujaisiisi onkaan tilossa. Laadi luettelo vieraista ja muista kutsua vieraat hyvissä ajoin, jotta osaat varautua. Pyydä vierailta myös vahvistus heidän tulostaan. Jos vieraat eivät ole ottaneet sinuun yhteyttä vaikkapa viikkoa ennen juhlia, tarkista heiltä, että ovatko he tulossa. Tämä jättää runsaasti aikaa valmisteluihin ja suunnitteluun.

Ilmoita kutsussa selvästi, millainen tapahtuma on kyseessä: onko kyseessä kenties elokuvailta, grillijuhlat, joulubileet, vaiko kenties kunnon virallinen perjantai-illallinen alkupaloineen ja jälkiruokineen. Jos vieraasi tietävät tarkalleen, mitä odottaa ja miten pukeutua, kaikilla on mukavampaa. Jos vieraat eivät ole varmoja, millaiset illanistujaiset on tiedossa, he voivat syödä esimerkiksi liikaa alkupaloja, koska he eivät tiedä, että olet tarjoamassa kunnon ateriaa alkupalojen jälkeen, tai jättää vaikkapa lounaan syömättä ajatellen, että sinä olet tarjoamassa juhlissasi kunnon ateriaa. Vieraat voivat myös tarvittaessa tuoda pientä purtavaa ja juotavaa tullessaan kun tietävät, millainen tapahtuma on kyseessä.

Suunnittele menusi ja tarjottavasi huolella

Suunnittele ruokalajisi, tarjottavasi ja alkuruokasi vieraidesi määrän perusteella. Alkupaloiksi sopivat marinoidut vihannekset, sipsit, erilaiset leikkeleet, kannasiivet, äyriäiset, juustot, lihapiullat, sushi, oliivit, tortillasipsit, pähkinät, ja vaikkapa popcorn. Pikkupizzat, täytetyt filo-leivonnaiset, bruschetta, keksit, sämpylät ja pullat sopivat myös hyvin tarjottaviksi. Ruissipsit täytteellä ovat myös hyviä alkupaloja. Guacamole, erilaiset dippisekoitukset, ja maustevoit sopivat hyvin lisukkeiksi ja dipeiksi. Jälkiruoiksi sopivat marjat, karkit, hedelmät, ja leivonnaiset. Joulumakeisia saat helposti ostettua osoitteesta discandoo.com

Alkupalat voivat olla suolaisia makeita, kevyitä, kuumia, kylmiä. Pyri luomaan ruokayhdistelmiä, joissa on tasaisesti kaikkea: niin vihanneksia, proteiinipitoisia ruokia kuin makeaakin, sekä lämpimia ja kylmiä ruokia. Jos tarjoat pääruoan, olisi pääruoan oltava kaikista kattavin ja monipuolisin.

 Alkupalojesi ja purtaviesi määrän ei tarvitse olla suuri. Jos taas tarjoat pelkästään pieniä purtavia, voit panostaa purtavien määrään ja tarjota laajan skaalan erilaisia purtavia ja pikkuruokia. Kun olet päättänyt, minkä tyyppiset alkupalat sopivat juhliisi, voit luoda vieraidesi tarpeisiin perustuvan ruokalistan ja päättää, millaisen pääruoan haluatkaan juhliisi. Ja muistathan, että juhlien päätarkoitus on rentoutua ja pitää hauskaa, eli yritä olla stressaamatta liikaa tarjottavistasi! 

More Articles Like This